Logo

Huishoudelijke hulp goedkoper

Geplaatst op: 2015-04-28
Huishoudelijke hulp goedkoper

Huishoudelijke hulp goedkoper
Eigen bijdrage verlaagd tot 5 euro

Vanaf 1 mei a.s. kunnen Arnhemmers die niet in aanmerking komen voor geïndiceerde Wmo-zorg (of een hoge eigen bijdrage moeten betalen) nog goedkoper huishoudelijke hulp krijgen: voor 5 euro in plaats van 10. De Huishoudelijke Hulp Toelage maakt dit mogelijk. Deze regeling bestaat al vanaf 9 februari maar de overheid wil dat meer mensen hiervan gebruik gaan maken en halveert daarom de bijdrage in 2015 die Arnhemmers moeten betalen.

Voor wie?
De regeling is bedoeld voor Arnhemmers die:
• tijdelijk zorg nodig hebben, bijvoorbeeld om naar huis te kunnen na een behandeling in een ziekenhuis
• mantelzorg verlenen
• graag huishoudelijke hulp zouden willen krijgen en ook recht hebben op geïndiceerde zorg maar die de eigen bijdrage te hoog vinden en om die reden afzien van huishoudelijke hulp.

Welke hulp?
De dienstverlening die onder de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) valt, kan hetzelfde of aanvullend zijn aan de gebruikelijke geïndiceerde zorg. Bijvoorbeeld het schoonhouden van het huis, het wassen/strijken van kleding, het doen van boodschappen en het bereiden van maaltijden. Voor elk uur dat u hulp krijgt betaalt u zelf € 5,00 per uur (rechtstreeks aan de thuiszorginstelling) en legt de gemeente € 17,50 bij, vanuit de HHT. De hulp moet geleverd worden door één van de onderstaande thuishulporganisaties in Arnhem.

Maakt u al gebruik van de regeling?
Wie nu al gebruik maakt van de regeling, betaalt 5 euro minder vanaf 1 mei 2015. U hoeft hier niets voor te doen.

Hoe vraagt u deze hulp aan?
Inwoners van Arnhem kunnen vanaf 1 mei zonder tussenkomst van de gemeente een aanvraag doen bij één van de volgende thuiszorginstellingen:

• Pleyade Thuiszorg, Wilma Vink of Riekie Huiser. Telefoon 026-7517302 (maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur). Via internet www.pleyade.nl. Daar kan een contact formulier ingevuld worden. Pleyade belt dan de volgende werkdag terug.

• Thuiszorg Vreedenhoff, telefoon 026-3846515, e-mail thuiszorg@vreedenhoff.nl. Bezoekadres: Esperantolaan 2, 6824 LV Arnhem. Dagen waarop de dienstverlening geleverd wordt: maandag t/m vrijdag.

• Stichting Thuiszorg Midden Gelderland: 026-3762500.

• Thuiszorg Groot Gelre: 026-3639223« Terug naar overzicht